201410.21
0

Een actueel onderwerp waarover met regelmaat vragen worden gesteld en waarover veel wordt geprocedeerd betreft de huwelijkse voorwaarden.

Getrouwd zijn in gemeenschap van goederen betekent bij echtscheiding dat de bezittingen en schulden bij helfte worden gedeeld. Bij trouwen onder huwelijkse voorwaarden is de voor de gemeenschap van goederen zo typerende vermogensvermenging uitgesloten.

Huwelijkse voorwaarden en verrekenbedingen

Wie wel afspraken wil maken over vermenging van vermogens moet daarover in de huwelijkse voorwaarden zogenoemde verrekenbedingen opnemen. Veel notarissen werken met standaardmodellen voor huwelijkse voorwaarden waarin periodieke verrekenbedingen zijn opgenomen die in geval van echtscheiding tot verrassende uitkomsen leiden zeker als dat beding niet ieder jaar wordt uitgevoerd.

Die huwelijkse voorwaarden zijn dikwijls voor de niet-jurist amper leesbaar; consequenties worden niet beseft ook al omdat de voorrichting nog wel eens tekort schiet. Het is een complexe materie. Duurland Advocaten staat u als echtscheiding advocaat op het kantoor in Amersfoort graag met raad en daad terzijde.

Meer informatie over huwelijkse voorwaarden?

Wilt u meer informatie over huwelijkse voorwaarden? Neem vrijblijvend contact op met een familierecht advocaat van Duurland Advocaten!

Wellicht ook interessant: