201612.22
0

Wanneer er een echtscheiding heeft plaatsgevonden blijft er een onderhoudsplicht bestaan. Dit houdt in dat u verplicht blijft voor elkaar en voor de kinderen te zorgen. Voor elkaar zorgen door levensonderhoud te financieren heet alimentatie. Er bestaan twee vormen van alimentatie: kinderalimentatie en partneralimentatie.

Ontzegging van alimentatie

De wet laat de rechter toe om de alimentatiegerechtigde de alimentatie geheel dan wel gedeeltelijk te ontzeggen. Bijvoorbeeld in het geval deze zich kwetsend opstelt tegenover de alimentatieplichtige. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een rechter daartoe niet snel zal besluiten.

Bij het hof in Den Bosch kwam ontzegging van alimentatie recentelijk aan de orde. De buitenechtelijke activiteiten van de vrouw hadden in deze zaak tot de geboorte van twee kinderen geleid terwijl de vrouw de man in de waan had gebracht en gelaten dat hij de biologische vader was. Het hof vond dit gedrag van de vrouw zodanig schokkend dat haar verzoek om vaststelling van partneralimentatie werd afgewezen.

Meer informatie over ontzegging van alimentatie?

Wilt u meer weten over alimentatie, of ontzegging van alimentatie in het bijzonder? Neem contact op met Duurland Advocaten. Wij hebben een regionale functie en zij er voor cliënten uit de gehele regio Amersfoort (Bunschoten/Spakenburg, Nijkerk/Hoevelaken, Leusden, Woudenberg/Scherpenzeel en zelfs Zeewolde). Maar vanwege de ligging op een steenworp afstand van de A1 zijn wij ook uitstekend bereikbaar voor cliënten in de regio Gooi- en Eemland (Soest, Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum).

Wellicht ook interessant: