Duurland Advocaten staat zowel werknemers als werkgevers bij in het geval van ontslag. Onze jarenlange ervaring aan beiden kanten zorgt ervoor dat wij u optimaal van dienst kunnen zijn.

Ontslag advocaat werkgever

Ook voor de werkgever is het bij een ontslag oppassen geblazen. Het ontslagrecht is een mijnenveld waarbij de positie van de werknemer vrij goed is beschermd. Het is zonder juridische bijstand voor een werkgever vrijwel niet goed te beoordelen in hoeverre een ontslag rechtsgeldig is. Het komt er voor een werkgever op aan met zo weinig mogelijk menselijke en financiële schade afscheid van een werknemer te nemen. Duurland Advocaten is deskundig op het gebied van het ontslagrecht.

Vanwege de ligging en met uitstekende gratis parkeerfaciliteiten voor de deur is het kantoor eveneens makkelijk te vinden voor cliënten in de regio Amersfoort, dus bijvoorbeeld in Soest, Bunschoten/Spakenburg, Leusden, Nijkerk/Hoevelaken, Baarn, Laren, Blaricum en Eemnes.

Er zijn diverse manieren om een ontslag te realiseren.

Ontslag via UWV Werkbedrijf

Vaak wordt gekozen voor de route via UWVWerkbedrijf, het vroegere arbeidsbureau/CWI, waarbij de werkgever toestemming vraagt om de arbeidsovereenkomst op te zeggen. Nadeel voor werkgever is dat die procedure redelijk lang duurt omdat na verkregen toestemming er moet worden opgezegd waarbij rekening moet worden gehouden met de opzegtermijn in de arbeidsovereenkomst. Er kan langs deze weg geen gouden handdruk worden bepaald.

Ontslag en ontbinding door de rechtbank sector kanton

Dit traject verloopt sneller. Het is de kantonrechter die een eind maakt aan de arbeidsovereenkomst. In deze procedure kan de kantonrechter wel een ontbindingsvergoeding bepalen. De kantonrechter kijkt bij het vaststellen van de hoogte van de vergoeding naar de zogeheten kantonrechtersformule. Dat zijn richtlijnen die door alle rechters samen zijn opgesteld.

Ontslag door beëindigingsovereenkomst

Het dienstverband wordt door werkgever en werknemer in goed overleg beëindigd, een procedure is niet nodig en dat werkt tijd- en kostenbesparend.

Ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet door een werkgever is een zeer vergaande manier om een arbeidsovereenkomst te beëindigen want een dienstverband met een werknemer eindigt met directe ingang en is alleen mogelijk indien er een zogeheten dringende reden is. In de praktijk wordt de rechter in kort geding vaak door een werknemer ingeschakeld om te toetsen of de werkgever inderdaad een dringende reden heeft.

Ontslag advocaat nodig?

Heeft u te maken met ontslag, aan de kant van werknemer of werkgever? Laat u adviseren door een ervaren arbeidsrecht advocaat.
Neem contact op