Duurland Advocaten is deskundig op het terrein van echtscheidingen en aanverwante zaken zoals alimentatie. Voor zowel de echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek als de echtscheiding op eenzijdig verzoek kan men bij Duurland Advocaten in Amersfoort terecht. Een gemeenschappelijk verzoekschrift echtscheiding kan door de advocaat alleen worden ingediend indien beide partijen het volledig met elkaar eens zijn over de gevolgen van de scheiding.

Echtscheiding: oog voor het emotionele en zakelijke aspect

Een echtscheiding is voor betrokken partijen veelal een emotioneel proces waarbij de gemoederen hoog kunnen oplopen en speelt zich af in een periode van grote onzekerheid. De echtscheiding specialisten van Duurland Advocaten hebben begrip voor de emoties van de cliënt maar waken er tegelijkertijd voor dat de met een echtscheiding verbonden zakelijke aspecten niet uit het oog worden verloren.

Wij hebben ruime ervaring met:

Bij een echtscheiding gaat het eigenlijk niet om winnen of verliezen of om het gelijk krijgen. Het gaat er vooral om een regeling tot stand te brengen waarin de belangen van partijen en hun kinderen recht wordt gedaan. Daarnaast zal bij een echtscheiding de gemeenschap van goederen moeten worden verdeeld of, in geval van huwelijkse voorwaarden, zal er conform die voorwaarden moeten worden afgewikkeld hetgeen in de praktijk dikwijls ingewikkeld blijkt te zijn.

Verdeling en echtscheiding

Na de echtscheiding wordt de gemeenschap van goederen ontbonden. De huwelijksboedel moet worden verdeeld. In beginsel zal de gemeenschap bij helfte worden verdeeld. Het kan echter zijn dat een van de echtgenoten tijdens het huwelijk goederen heeft verkregen die nooit in een gemeenschap zullen vallen (via een zogenoemde uitsluitingsclausule) en daarom dus bij die echtgenoot blijven.

Indien u zich wilt oriënteren over de gevolgen van de echtscheiding voor de huwelijksboedel stel gerust uw vraag. Duurland Advocaten is een specialist op het gebied van echtscheidingen. Neem gerust contact op voor een gratis eerste adviesgesprek bij ons op u kantoor in Amersoort.

Kinderen

Voor bij een echtscheiding betrokken kinderen is het uiterst belangrijk dat de echtscheiding voor hen niet al veel onrust met zich meebrengt. Daarom komt de positie van de kinderen tijdens de mediation uitgebreid aan bod. Het ouderschapsplan dat tegenwoordig van partijen wordt verlangd in geval er kinderen bij de echtscheiding zijn betrokken dwingt ouders na te denken over de manier waarop na de echtscheiding aan de aan het voortdurende ouderschap verbonden zorg- en opvoedingstaken invulling zal worden gegeven.

Contact met echtscheiding advocaat?

Heeft u zelf te maken met een echtscheiding en wilt u contact met een ervaren echtscheidingsadvocaat? Neem vrijblijvend contact op met Duurland Advocaten uit Amersfoort. Ook wanneer u op zoek bent naar een mediator bent u bij ons aan het juiste adres.

Neem contact op

Wellicht ook interessant: